Taiteellinen sunnuntai

Ihana taiteen täyttämä sunnuntai,
Kohtasin lauantaina tuttavan, jonka innoittamana päätin tehdä ystäväni Päivin kanssa pienen kesäretken omassa kotikaupungissa. Me innostuimme käymään Äänekosken taiteilijaseuran kesänäyttelyssä taidemuseolla.

Kuuletko satakielen -näyttely

Näyttelyn nimi oli Kuuletko satakielen. Niin kaunis ja osuva nimi. Ja ennen kaikkea esillä oli monipuolisesti taidokkaita ja upeita töitä. Meille tauluja esitteli Mirja Helin, joka myös itsekin maalaa ja on taiteilijaseurassa.

Meidän silmät osuivat upeaan peiliin, jonka edessä teki mielemme poseerata. Hieno idea vaikka uudistaa vanha peili.

Minä ja ystäväni
Minä, taiteilija Mirja Helin ja ystäväni Päivi

Maritta Pataman "Satakielen laulupuu" oli osuva teos näyttelyn nimeä ajatellen. Siinä katsellessa teosta saattoi jopa kuulla kauniisti satakielen laulavan.


"Satakielen laulupuu"


Meillä oli upea hetki yhdessä ystäväni kanssa. Ei tosiaankaan tarvitse lähteä maailman ääriin kokeakseen unohtumattomia elämyksiä. Kotikaupungissani on lahjakkaita taiteen tekijöitä, näin voin tämän kokemuksen perusteella sanoa. Sain tästä kokemuksesta kipinän ja haaveilen jatkossakin taide-elämyksistä erilaisissa näyttelyissä.

Kiitos Päivi tästä yhteisestä kokemuksesta, ehkä yhdessä vielä osallistumme taiteeseen liittyvälle kurssille. Sellaisen ajatuksen tämän päivän kokemus toi tullessaan.
Pienetkin asiat ovat usein kokemukseltaan ja sisällöltään suuria, merkityksellisiä. Niin myös tänäänkin. Yhä vieläkin saatan kuulla satakielen vienon ja herkän laulun. Kiitos!


Kommentit

Suositut tekstit