Lämpöä ja hetkeen pysähtymistä

No nyt sitä on! Nimittäin lämpöä ja valoa, jotka hellivät antamalla luonnon omaa energiaa. Minä nautin, koska kivut ovat hetkeksi poissa. Innostuin tästä olotilastani niin paljon, että annoin pyykkikoneen pyöriä oikein kunnolla. Täkit, tyynyt, verhoja ja muuta pääsivät koneeseen ja takaisin käyttöön auringon kuivattamina.Tänään olen nauttinut ja istunut terassilla auringon säteiden lämmittäessä jokaista soluani. Siinä samalla olen miettinyt myös tätä maailman menoa. Kaikilla on nykyään kova kiire ja päivät täyttyvät erilaisista menoista ja aktiviteeteista. Trendikästä on käydä festareilla, syödä ravintoloissa ja matkustella jne. Minun maailmaani sopisi paremmin yksinäinen mökki lämpöisessä paikassa, kukkasia, vihko, kynä, maalaustarvikkeet ja läppäri. Niillä pärjäisin varsin pitkään.


En väitä sitä, että etteikö esimerkiksi herkullinen ruoka, luksus matka, hyvä musiikki tai joku muu olisi mahtavaa. Tottakai ne ovat upeita juttuja. Tarkoitan vain sitä, että en tarvitse sellaisia asioita ollakseni tyytyväinen tai kaipaisin niitä elämääni. Minulle luksusmatka on nykyään ihan vain sekin, että kävelen avojaloin lämpöisenä päivänä puutarhassa. Tai luksusta on myös kätkeytyä pihan perälle isolle kivelle kahvikupin kanssa. Ai että, miten mukavalta tuntuu istuskella kivellä ja pysähtyä juuri siihen hetkeen.


En aina jaksa innostua kovin suurista jutuista, minulle pienetkin hetket tai asiat ovat merkityksellisiä. En väitä sitä, etteikö elämässä suuret kohokohdat olisi nautinnollisia tai mukavia. Toisaalta pienemmilläkin hetkillä saattaa saada samanlaisia lopputuloksia, vaivattomammin.  Vaikkapa hetki kotipihani isolla kivellä, kukkasten ympäröimänä ja ritariperhosten lennellessä ylläni. Tuo hetki tuo minulle  paljon positiivista ja rentoa mieltä, lomafiilistä ja voimaa. Se antaa kiireettömyyden tunnetta, rauhaa ja hetki hiljaisuudessa on eräänlainen avain meditaatioon. 


Nykyään osaan nauttia pienistä ja tavallisen tuntuista hetkistä aivan eri tavoin. Saan pienistä ja arkisista hetkistä voima ja hyvää oloa. Kykenen pysähtymään tavalliseen hetkeen, elämään tässä ja nyt. Minun on helpompi elää oman näköistä elämää ja tehdä oman näköisiä asioita. Minun on myös nykyään vapaampi kulkea omia polkujani. Elämässä tapahtumat eivät ole sattumaa, näin jaksan yhä uskoa. Minäkin voin aivan vapaasti retkeillä omassa pihassa ja luoda uusia juttuja, niillä on merkityksensä.

Tässä mieleeni tuli sellainen ajatus, että hiljaisuuskin on mielen voimaa...

Rakkaudella Minna
Kommentit

Suositut tekstit