Kevyt fiilis


Päivä vaihtuu iltaan ja pääni on täynnä kaikenlaisia ajatuksia. Päällimmäisenä oudon kevyt fiilis. Ajatella, että ole selvinnyt ja jaksanut taas asioitani hoitaa. Olen ollut tarkka, jaksanut selvittää, soitellut lukuisia puheluja väsyksiin saakka. Pikkuhiljaa oloni alkaa olla kevyempi ja huojentunut. Sillä juuri nyt, tässä hetkessä näyttäsi asioiden olevan taas järjestymässä. Ja ennen kaikkea tiedän, mitä lähi kuukausina on tiedossa. Se auttaa minua suunnattomasti. 


Huomenna alkaa taas fysioterapia, joka on tällä kertaa myönnetty syyskuun loppuun saakka. Eilen kävin neurologian erikoislääkärin vastaanotolla, jota en kyllä itse ollut ajatellut enkä suunnitellut. Minulle soitettiin viime viikolla kyseisestä ajasta, vakuutusyhtiöstä on kuulemma maksusitoumus ja myös hermoblokaidi hoitoon. Tämä käynti osoittautui erittäin hyväksi, koska minua oli vastassa asiantuntija isolla a:lla. Lääkkeet hermokipuihin menivät kokonaan uusiksi ja pistoksia ei minulle nyt anneta. Olin erittäin helpottunut, koska viimeinen kerta ja sen jälkeen tullut nielemisvaikeus -kohtaus on painajaisena edelleen mielessäni. Niin ihmeellistä se on, elämä. Minulla on hiukan sellainen tunne, että en tahdo pysyä aivan asioissani perässä. Tapahtumia on viime kuukausina ollut aika tavalla, on ollut erinäisiä lääkekokeiluja ja käyntejä usean eri ammattilaisen luokse. Ja tulossa jatkossakin on samaan tahtiin.Juuri nyt olen erittäin helpottunut ja kiitollinen. Elämän kuuluu kulkea määrätyllä tavalla, näin se vain on. Itse voin vaikuttaa joihinkin asioihin, mutta en kaikkeen. Tämän olen saanut oppia aivan käytännön kautta tässä parin vuoden aikana. Minä olen hyväksynyt sen, että asiat eivät aina suju niin kuin minä itse haluaisin. Kaikella todellakin on tarkoitus. Niin myös eilisellä lääkärikäynnillä, jota en tosissaan ollut itse valinnut. En tiedä tarkkaan sitä, että miksi minulle soitettiin ja tarjottiin kyseistä aikaa. Sillä ei ole nyt väliä, lääkärikäynnistä jäi positiivinen olo ja luottamus siihen, että saan hyvää hoitoa. Lääkäri oli muuten minulle aivan uusi tuttavuus, en ollut häntä aiemmin tavannut. Hän kyllä tuntui heti tietävän oireitteni syyn ja selityksen. 

Tänään innostuin taas luovaan työhön, koska helmet minua houkuttelivat näpertelyyn. Tein muutaman avainkaulakorun. Minusta alku oli taas haastavaa, kun täytyi löytää silmien ja käsien motoriikka. Tuo näpertely on varmasti minulle erittäin hyvää terapiaa ja kuntouttavaa toimintaa.  Se on jännä juttu, kun alkuun pääsee, en meinaa millään malttaa lopettaa. Siinä tehdessä kyllä unohtuu aivan kaikki muu turha. Keskityn täysin tekemiseeni ja annan luovuuden innon lentää. Todella mukavaa touhua ja vastapainoa kaikelle muulle!


Tässä tänään tekemäni avainkaulakorut

Taidan hiukan huokaista, sillä asiat näyttävät olevan nyt niin hyvin, kuin ne ehkä kaiken tapahtuneen jälkeen voivat olla. Enempää en voi toivoa, kuljen nöyränä eteenpäin ja kerään voimia seuraaviin koitoksiin. Niitä varmasti taas tulee, sen saatan jo arvatakin. Olen iloinen siitä, että saan tehdä luovia juttuja ja ne onnistuvat. Niistä saan paljon iloa ja sisältöä päiviini. Pian suljen silmäni ja odottelen unihiekan tuloa. Tänään saan sulkea silmäni levollisena ja kiittää siitä, että asiat ovat taas suhteellisen hyvässä mallissa. Haluan kiittää myös siitä, että minua kuntoutetaan ja hoidetaan. 

Kiitollisena uuteen aamuun
Minna

Kommentit

Suositut tekstit