Hoitoa hiuksiin ja hiuspohjaan

Tiedätkö, että punertavat ja vahvat hiukset ovat olleet osa minua ja identiteettiäni. Mitä minulle on tapahtunut? Sitä tässä viime päivinä olen pelonsekaisin ajatuksin kovasti pohtinut. Nimittäin ennen niin kauniit hiukseni varisevat suorastaan päästäni. Hiuksiani on joka paikassa, pestessä ja harjatessa ne todellakin irtoavat tupoittain. Tätä on jatkunut kuukauden päivät suunnilleen. En siihen reagoinut ennen kuin hyvä ystäväni suorastaan kauhistui, että mitä minun hiuksilleni on tapahtunut. Sitä me sitten yhdessä pohdimme. Ja onnekseni minulla on ollut paksut hiukset, koska niistä on enää jäljellä puolet. Minua huolestuttaa tämä tilanne, sillä viimeisen kahden vuoden aikana minulle on tapahtunut paljon asioita, jonka seurauksena itsetuntoni on saanut kolhuja. Nyt vielä sitten minun hiuksenikin meinaavat minut hyljätä...

Minun ohentuneet hiukseni

Hiustenlähtöä?

Tiesitkö sitä, että terveessä ja hyväkuntoisessa hiuspohjassa kasvaa keskimäärin 100 000 hiusta? Ja yksittäisen hiuksen kasvuvaihe on kestoltaan noin 2-6 vuotta. Hiuspohjasta irtoaa normaalisti keskimääräisesti noin 50-100 hiusta ja samanaikaisesti hiukset uusiutuvat, tilalle kasvaa uusi ja terve hius. Ennenaikainen hiustenlähtö saattaa johtua useista syistä esim. stressistä, perintötekijöistä, lääkityksestä tai yksipuolisesta ruokavaliosta.Kauniisti sisustettu parturi-kampaamo


En lannistunut kuitenkaan vaan ystäväni tukemana aloin tuumasta toimeen. Yritän selvittää lääkkeiden sivuvaikutuksia lääkäriltä, verikokeisiin saada lähete jne. Minä aloin myös etsiä rinnalleni ammattilaista ratkomaan haastettani. Sain avuksi Suolahdesta Harjattaren yrittäjän, parturi-kampaaja Tarja Hämäläisen. Tarjan näkemys oli, että minun tapauksessa on hyvä hoitaa myös hiuspohjaa. Päätimmekin yhteistuumin testata minulle hoitolinjaa, joka on tarkoitettu hiuspohjan haasteille. Tämä kuulosti minusta erittäin järkevältä ajatukselta ja olin valmis testaamaan tuotesarjaa ammattilaisen käsittelyssä.
Mielestäni Harjattaressa oli raikas ja valoisa tunnelma. Parturi-kampaamo oli sisustettu hyvällä maulla ja tyylillä. Asiakkaana siellä oli mukava olla, paikka oli viihtyisä. Minulla oli matkaa Äänekoskelta 9 km, joka ei todellakaan ole matka eikä mikään. Harjatar on auki sopimuksen mukaan. Pääset tästä yrityksen Facebook -sivuille: Parturi-kampaamo HarjatarSIM Sensitive - kotimainen tuotesarja

Harjattaressa on käytössä korkealuokkainen, kotimainen ja hajusteeton SIM Sensitive -hiustenhoitosarja. Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa Ylöjärven tehtaalla ja tuotteilla on Avainlippu-merkki. Siispä suomalaisena yrityksenä on SIM Sensitiven laatustandardit korkealla. Tuotteissa käytetään parhaimpia mahdollisia raaka-aineita ja panostetaan täysillä tuotekehitykseen. Tuotteissa on mieto hypotuoksu. SIM Sensitive -tuotevalikoimasta löytyy hoitolinja jokaiseen hiuspohjan ja hiusten ongelmaan.

System 4 Bio Botanical -hoitolinja

Esimerkiksi System 4 on terapeuttinen linja, joka on tarkoitettu hiuspohjan häiriöistä kärsiville. Tätä kokeilimme tänään! Tämän hoitolinjan Bio Botanical -tuotteet ylläpitävät hiuspohjan tasapainoa ja vahvistavat pintaverenkiertoa. Lopputuloksena luvataan terve hiuspohja, normaali hiustenkasvu, vahvat ja kiiltävät hiukset. Aktiivisia aineosia ovat pantenoli, vehnäproteiini, mentholi, salisyylihappo, koivu, takiainen, peltokorte, nokkonen, rosmariini, aloe, vesikrassi ja hevoskastanja.

System4 Bio Botanical -hoitolinja

Tarja pesi ensin hiukseni Bio Botanical -shampoolla. Ja sen jälkeen hän levitti Vital Curea -aineen hiuspohjaan, -pituuksiin ja latvoihin. Aine annettiin vaikuttaa 5 minuuttia. Lopuksi pyyhekuiviin hiuksiin hän levitti seerumin hieroen hiuspohjaan. Seerumia ei huuhdeltu pois.

Vital Curea vaikuttamassa 

Tarja hieroo seerumia hiuspohjaan

Minä tunsin shampoopesun aikana jo rauhoittavan vaikutuksen hiuspohjassa ja Vital Cureassa sekä seerumissa oli ihana, kevyt mentholin tuoksu ja viileän kihelmöivä vaikutus. Käsittely kaiken kaikkiaan tuntui rauhoittavalta, miellyttävältä ja hiuspohjassa ihanan kihelmöivältä. Tuotteiden tuoksut eivät todellakaan ärsyttäneet minua, vaikka olen astmaatikko. Minun kokemukseni tästä hoitolinjasta oli erittäin miellyttävä. 

Lopputulos

Minusta käsittely tuntui hyvälle ja tasapainottavalle. Hiuksissa oli taas kiiltoa ja elävyyttä. Ne eivät "roikkuneet päästäni" kuin ennen käsittelyä. Sain seerumin mukaan kotiini, sillä sitä voi käyttää päivittäin. Minulle varattiin aika uusinta käsittelyyn kahden viikon päähän.

Lopputulos käsittelyn jälkeen
Minä olen erittäin kiitollinen Tarjalle tästä kokemuksesta, koska tuotteiden vaikutus näkyi heti hiuksissani. Suosittelen lämpimästi Harjattaren palveluita ja erityisesti hiuspohjan hoitoa. Kokemus oli miellyttävä. Tämä tarina siis jatkuu, koska parin viikon päästä on uusinta käsittely.

Toivon hartaasti, että saisin pitää upeat hiukseni.
Lämmin kiitos Tarja jo tästä mahdollisuudesta, kokemuksesta ja yhteistyöstä!

Lämpimin ajatuksin Minna

* Blogiyhteistyönä veloituksetta hiuspohjan hoito ja testaukseen kotiin mukaan seerumi.Harjattaresta saa myös tekemiäni  kirjanmerkkejä ja avainkaulakoruja.

Kommentit

Suositut tekstit