Elämän valintoja

Kotikaupunkini on täynnä jazz-huumaa, koska alkoi perinteeksi muodostuneet Keitelejazzit. Minun maailmani on niin erityinen ja pieni ettei siihen tuollaiset hienot karkelot mahdu. Jo ajatuksenakin, se olisi mahdotonta ja väsyttävää. Ai mitenkö niin? Siksi, että suuri väkimäärä, hulina, meteli jne. väsyttävät ja kuormittavat liiaksi aivoja. Ja myös päänsärky helposti laukeaa. Päähän tulee sellainen tunne, kuin se olisi ampiaspesä. Tämä lämpö on minua hellinyt ja olo on ihan ok. Nautin olotilastani ja en halua mitään ylimääräistä kuormaa, joka aiheuttaisi taas lisää huonoa oloa. Sitä olen mielestäni kokenut jo roppakaupalla...Minä pakkasin auton täyteen tarvittavia tavaroita, kuten puhtaat täkit, tyynyt, lakanat ja kolme kassillista ruokaa. Tulin esikoisen ja hänen tyttöystävänsä kanssa mökille, luonnon helmaan. Totta tosiaan, olemme lomalla. Nuoret ovat viihtyneet kanootilla ja kumiveneellä järvellä. Löydettiin varastosta kalavehkeet ja ne ovat olleet ahkerassa käytössä. Minä olen ihaillut meininkiä rannalta.


Illan suussa kävimme uimassa Piispalassa, josta löytyy upea hiekkaranta. Jee, talviturkki on nyt heitetty. Istuin illalla terassilla, vain olin ja katselin. Ei sen kummempaa.
Elämä on täynnä valintoja, ihan jokainen hetki ja päivä. Arjen asioissakin se näkyy, kaupassa on valinnan varaa yllin kyllin. Valintaa täytyy tehdä esim. siitä, että otanko biotuotteita, kevyitä tuotteita, laktoositonta, kotimaista, halvinta ja valinnat eivät tosiaankaan lopu tähän. Silmäni avatessa aamulla on valittava vaatteet päiväksi, aamupalaksi valittava, syönkö ruis- vai  hiivaleipää vai leipää lainkaan... Elämä on sellaista valintojen viidakkoa, johon ei ole ohjekirjaa tai karttaa. Sinun ja minun täytyy itse suoriutua ja selviytyä, on löydettävä oikeat reitit ja välillä myös erehdysten tai vaikeuksienkin kautta.  Kaikesta huolimatta, sinä ja minä selviämme!  Minulle valinnat ovat tänä päivänä hyvinkin merkittävässä roolissa. Ja ajattelen, että ne ovat korostuneet vielä onnettomuuden jälkeen. Joudun ehkä kiinnittämään valintoihin aiempaa enemmän huomiota.


Minä lämmöllä seuraan sivusta kotikaupunkini tunnelmaa, ihmisten hyväntuulisuutta ja hitusen arkea kansainvälisempää meininkiä. Nautin kyllä musiikista ja sen tuomasta fiiliksestä, sen tunnustan. Onnekseni jazzteltan musiikki kuuluu sopivasti pihaamme, joten ei mitään hätää. Nautin vielä hitusen tästä tunnelmasta ja tänään jossain vaiheessa on edessä kotiinpaluu. Tänään myös elämän valintojen kautta, päädyin tällaiseen lopputulokseen. Näillä valinnoilla siis menen tänään.

Tehkäämme siis oman näköisiä valintoja tänään ja tulevaisuudessa. Ne ovat just sinulle sopivia ja tarkoitettuja. Sinä valitset oman näköisesi polut.

Mökkiterveisin Minna-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Elämässä
valintoja suuria myös pieniä.
Tässä,
elämän viidakossa
joskus on astuttava harhaan,
jotta osaisi löytää sopivat
polut ja suunnat.
Aina voi valita toisin,
sinä selviät.
Luottaen ja unelmoiden
läpi vaikeuden.
Elämän valinnoilla on
tarkoituksensa.
(M.G)


Kommentit

  1. Olipa silmiä hiveleviä kuvia puhuttelevine/koskettavine kirjoituksineen.Tätähän tämä elämä on ikuisia valintoja. <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kuvakulmat osuivat tällä kertaa kohdilleen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit