Romukasasta on mahdollista eheytyä

Tiedätkö sen, että elämä on ihmeellistä sen monimutkaisine kuvioineen? Sen, että mahdottomastakin voi tulla mahdollista? Tai sen, että aina on mahdollisuus nousta takaisin pinnalle tai saada uusi ja erilainen elämä? Sellainenkin elämä on mahdollista, jota ei koskaan ole osannut kuvitella etukäteen. Uskotko sen, että meillä kaikilla on mahdollisuus eheytyä, kohota romukasan alta ja olla tyytyväinen?
Tiedätkö sen, että keskivaikean aivovamman saanut voi rakentaa tulevaisuutta, tosin erilaista, kuin olisi halunnut. Tai sen, että kolhiutunutkin voi uskoa uusiin unelmiin?

Kuva Mirva Arposuo

Kaikki tämä on totta, minä olen siitä hyvä esimerkki. Rakennan uutta elämääni, kovin erilaista, mitä tosin oli ajatellut tai suunnitellut. Aivovammankin kanssa voi heittäytyä elämän vietäväksi, etsiä sisäistä luonnonlasta, uskaltautua kuvattavaksi. Vain maailma on silloin rajana. Tällaisista ainutlaatuisista hetkistä saan valtavasti positiivista energiaa ja hyvää oloa, jotka auttavat niiden haastavien päivienkin ylitse.  

Minulla oli tänään, kesäkuun ensimmäisen päivän kunniaksi, mahdollisuus viettää aikaa Kapeenkosken maisemissa. Me olimme sopineet ajan Mirva Arposuon kanssa ja meidän ajatuksena oli kuvata jälleen minua Kapeenkosken kauniissa maisemissa. Minä olin saanut vaatteet ja asusteet Ekocenter -kierrätysmyymälästä, Äänekoskelta. Haluan tällä tavoin kunnioittaa kierrätyksen ideologiaa. Hiuksiini olin saanut kasvivärjäyksellä hehkuvan hennansävyn Natumerista, Äänekoskelta. 

Kuva Mirva Arposuo

Minulle henkilökohtaisesti kuvauspäivät ovat antaneet valtavasti luottamusta itseeni sekä tulevaisuuteen. Saatan uskoa, että myös kuvaaja on saanut paljon ainutlaatuisia kokemuksia kanssani. Meillä on ollut suorastaan hauskaa, sopivalla huumorilla maustettuna. Luulenpa, että olemme onnistuneet välittämään kuvien avulla tunnelmaa, tunteita ja luonnollisuutta. Me olemme etsineet luontoyhteyttä, luonnon eheyttävää voimaa ja sisäistä kauneutta. Kuvauskokemukset ovat vahvistaneet itsetuntoani ja antaneet lisää itsevarmuutta. Ne ovat myös tuoneet minulle lisää rohkeutta ja uskallusta heittäytyä tilanteisiin.

Kuva Mirva Arposuo
Toisin sanoen olen tänäänkin ollut hyvin vahvasti minuuden äärellä. Minä olen löytänyt sisäisen lapseni, joka hyppelee rantakivillä niin, että hameen helmat liuhuvat. Olen löytänyt sisäisen lapseni, joka on herkkä, aistikas, romantikko, joka nauttii luonnosta. Miten upea fiilis ja aistikas kokemus!
Kuvat Mirva Arposuo

 Haluan tuoda ajatuksiisi sen, että meissä kaikissa on sisäistä kauneutta. Se näkyy ja heijastuu sisältäsi, jos annat sille luvan. Tai jos uskallat heittäytyä avoimeksi ja antaa sisäisen kauneutesi luonnollisesti virrata. Toivon mukaan ymmärrät sen, mitä haluan sinulle kertoa. Meidän ei tarvitse olla missejä, eikä heidän pituisiaan. Meistä jokainen on oma erityinen yksilö, antakaamme minuuden voimistua ja tulla näkyväksi.
Kuva Mirva Arposuo

Sisäinen kauneus
meissä asustaa.
Päästä se ulos
ja anna
sen valloittaa... 
(1.6.19 Minna G.)


Kuvat Mirva Arposuo

Luonnon äärellä
on mahdollisuus,
aito tilaisuus.
Saat kohdata itsesi
juuri sellaisena,
aitona yksilönä.
Äärellä minuuden,
koet ihmisyyden
aidon tilaisuuden.
(1.6.19 Minna G.)


Kuvat Mirva Arposuo

Minä en tiedä sitä, mihin olen matkalla tässä uudessa elämäntilanteessa. Sen olen oppinut, että en suunnittele elämää liian tarkasti. Sitä minä en voi enää tehdä. Menen päivän kerrallaan ja katson mihinkä se sitten johtaa. Minä en tiedä sitä, eikä kyllä ammattilaisetkaan, että kuntoudunko entiselleen. Rakennan uusia unelmiani, jotka ovat täysin erilaiset ja vieraat, siihen entiseen elämääni nähden. Haaveilla on lupa, joten mennään niitä kohti.


Kuva Mirva Arposuo


Mennään yhdessä
elämän teitä.
Periksi ei anneta,
pää pystyssä
ja elämän voimaa sydämessä.
(1.6.19 Minna G.)


Kuva Mirva Arposuo

Terveiseni sinulle

Minna

Kommentit

  1. Olet todella valloittava persoona ja erittäin kuvauksellinen ,,, kaiken tuon lisäksi kanssasi on ilo tehdä yhteistyötä ja siitä sinua kiitän! Iloa, valoa ja rakkautta jokaiseen hetkeesi, myös niihin vaikeimpiin! Sinä saat ulkoisen kauneutesi lisäksi sisäisen kauneutesi loistamaan ja valloitat monta katsojaa, rohkaisten muitakin luonnon ja minuuden äärelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on peräkkäin monta kaunista ajatusta, kiitos niin paljon jokaisesta sanasta! Minä olen niin onnekas, kun olen löytänyt sinunlaisesi upean ystävän. Kanssasi on ilo tehdä yhteistyötä. Se on niin luontevaa. Kiitos myös sinulle, että olet elämässäni ❤️

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit