Menoa Tallinnan kaduilla

Reissukuulumisia Tallinnasta,
Meitä nukutti kyllä erinomaisen hyvin, sillä kaikki nukkuivat pitkään. Niinhän se lomalla saa ollakin, ettei ole hoppu mihinkään. Tänään meidän ensimmäinen etappi oli Surf House -kauppa. Tuo mm. Skeittaukseen erikoistunut liike sijaitsee Pronksi -nimisellä kadulla. Hyppäsimme bussiin ja suuntasimme Viru keskuksen lähettyville. Siitä ei ollut pitkästi, matkan taitoimme jalan. Se oli pojille oikea taivas, sieltä olisi löytynyt vaikka ja mitä. Myös skeittilauta löytyi!

Yksi poikien mieleinen kauppa

Löytyyhän se uusi skeitti

Ja tietenkin lähimpään paikkaan kokeilemaan, joka oli Politseiaed. Eli Poliisitarhan puisto, joka oli 1800 -luvulla poliisien vihannestarha. Vasta toisen maailman sodan jälkeen se sai nykyisen muotonsa. Puistossa on mm. leikkipaikka, koirapuisto ja paljon tilaa viettää aikaa. Sieltä löytyi myös skuuttajille ja skeittaajille pieni parkki.

Politseiaed - skeittipaikka

Päivän aikana teimme ostoksia ja ajelimme bussilla. Kaikki sujui ihmeenkin hyvin. Päätimme keskustan kiertelyn Vapauden aukiolle eli Vabaduse väljakille. Aukio on vanhankaupungin laidalla ja se on virolaisuuden ja kansalaisuuden ylpeyden symboli. Vapauden aukion laidalla on Viron vuosina 1918-20 käydyn vapaussodan monumentti. Se on pystytetty maan ankaran itsenäisyystaistelun muistoksi. Tuo Viron vapauden patsas on muuten 23,5 metriä korkea. Aukion laidalla on luterilainen Pyhän Johanneksen kirkko, joka on valmistunut v. 1967.

Viron vapauden patsas

Skeittaukseen sopiva paikka
Pyhän Johanneksen kirkko

Porukka oli väsynyttä, joten meidän oli levättävä välillä. Ihana oli kömpiä majapaikkaamme uusien kokemusten kanssa. Perheen kanssa liikkuessa on helpompaa, kun on tilaa enemmän, jääkaappi ja oikea keittiö. Lähikaupasta saimme täydennystä jääkaappiin.

Löysimme muuten lähietäisyydeltä vielä yhden pienen parkin, jonne oli matkaa linja-autolla parin pysäkin verran. Vielä illalla poikien teki mieli käydä siellä.


Lähin parkki

Sanoisin, että olemme liikkuvaista sakkia. Paljon olemme nähneet ja liikkuneet ympäri kaupunkia. Minua meinasi välillä väsyttää. En pysynyt aina kartalla, missä liikumme. Meidän miehet ovat taitavia suunnistajia ja kartan lukijoita. Meidän miehet ovat myös varsin energistä porukkaa. Me kyllä selvisimme hienosti tästäkin päivästä ja myös minä pysyin perässä. Nyt on hyvä käydä levolle ja kerätä voimia uuteen päivään ja seikkailuihin.

Hyvää yötä sinulle!
Toivottaa  Minna ja koko sakki

Kommentit

Suositut tekstit