Keskikesän juhlaa

Ihanaa keskikesän juhlaa sinulle!
Juhannusta voi mainiosti viettää myös kotona ja kotipihassa. Ei tarvitse tavan vuoksi lähteä mökkeilemään tai reissuun, jos voimavarat eivät riitä. Perinteistä voi aivan hyvin poiketa. Grillata voi kotona, lämmittää saunan, nauttia luonnosta kotipihalla, ja tehdä pieniä mukavia asioita. Ukkosmyrskyn osuessa kohdalle, on niin turvaisaa kömpiä sisälle turvaan. Eilen illalla olin saanut taas kutsun ystävän luokse syömään. Tarjolla oli ihania salaatteja ja maukkaita suolaisia juttuja. Mukava oli herkutella ja parantaa maailmaa. Minä en jaksa tuntitolkulla vierailla, kaksi tuntia oli aivan sopiva aika. Yhteinen hetkemme oli niin tarpeen ja juuri osuvassa kohdassa. 

Elämän haasteet ja ihmeet

Minä nimittäin eilen otin puhelimen käteeni ja näppäilin vakuutusyhtiön numeron, koska en jaksanut enää tietämättömyyden kanssa olla. Minulle ei selvinnyt sillä kertaa mitään, mutta virkailija lupasi ottaa ystävällisesti soittopyynnön vastaan. Pari tuntia siinä odottelin ja sitten tieto vakuutusyhtiöstä kaikui korvilleni. Napakasti puhelu alkoi ja pian selvisi ettei kaikki mene niin, kuin asiantuntijat ovat lausuneet ja käymäni tutkimus- ja lääkärireissuilla on annettu ymmärtää. Tahti on jatkossa se, että minulle tulee Taysiin aivovammapoliklinikalle aika, jonne minun on mentävä. Vakuutusyhtiö velvoittaa uusia tutkimuksia ja raha-asiani hoituvat tuohon käyntiin saakka. Sitten tilannettani jälleen arvioidaan uudestaan. Ja sitten minulle toivotettiin hyvää juhannusta... 
Ajatelkaapa sitä, että minulla on viime kuussa tehty työkykyarvio ja sairasloma on huhtikuun loppuun v. 2020 saakka. Tekijä oli neurologian poliklinikan ylilääkäri, mielestäni todellinen ammattilainen omassa työssään.


Mahdollisia ja mahdottomia asioita

Haluan kertoa sinulle rehellisesti tarinaani, koska tämän myötä toivon usean ymmärtävän, mitä tämä byrokratian ja vakuutusviidakon kanssa eläminen oikeasti on. Tämä ei ole oikeasti mitään vaivatonta ja auvoisaa. Jatkuvan epätietoisuuden keskellä eläminen. En siis saa todellakaan kuntoutua rauhassa, vaan taas odotan uusia aikoja Tampereelle. Sitä tässä juuri nyt mietin, että on meillä resursseja valtavasti tehdä samoja asioita päällekkäin ja minunkin tapauksessa vielä erikoislääkäreitä useampi tekemässä samoja asioita. Onkohan nämä asiat resursseineen kohdennettu oikein? En tiedä, mutta ainakin minua tutkitaan ja tehdään terveydentilastani lausuntoja oikein urakalla. Minulla on taas lähitulevaisuudessa tiedossa Tampereen reissu, lomamatka se ei todellakaan ole. Minulla kuitenkin on mahdollisuus yöpyä potilashotellissa ja syödä maittava aamupala. Se on kyllä ihan huippua! Minulle sanottiin, että minun täytyy olla hyvin levännyt tutkimuksiin tullessani. Ei siinä mitään, levätään ja annetaan ammattilaisten tutkia. Minun on jaksettava ja tehtävä niin kuin pyydetään. 

Anteeksi tämä vuodatukseni näin juhannusaattona, mutta tämä on täyttä totta, elämääni juuri nyt ja tässä. Minuna ajatukseni eivät ole ehkä täysillä keskikesän juhlassa, mutta kuitenkin vähän kuitenkin. Kauniita kesäkukkia olen hankkinut ruukkuihin, jotka tuovat väriä ja iloa meille. Kukat antavat juuri nyt voimaa ja valoa sydämeeni.  Elämä on toisinaan aika monimutkaista. Meidän olisi ymmärrettävä heitä, jotka erinäisten haasteiden ja asioiden keskellä kamppailevat. Me kaikki olemme ihmisinä yhtä arvokkaita, vaikka joillakin osa elämän palasista on rikkoutunut. 


Luonnon voimaa ja kauneutta

Minä kuljen uusia haasteita päin ja heittäydyn elämän virran vietäväksi taas kerran, tässäkin tilanteessa. Saatanpa tehdä tänäänkin muutaman kirjanmerkin ja puuhastella näin luovuuden lähteellä. 

Minna

Kommentit

Suositut tekstit