Inspiroiva päivä


Ajattelen usein, että on mielekästä elää hetkessä, tässä ja nyt. Liian tarkkaan suunnitellut asiat eivät välttämättä aina toteudu, suunniteltu muuttuu suunnittelemattomaksi. Se ei aina johdu sinusta itsestäsi. Eilinen päivä ei ollut minun elämässäni millään tavoin suunniteltu. Kaikki syntyi ja tapahtui hetkessä eläen ja vastaanottaen kaiken sen, minkä juuri eilen elämä tahtoi minulle antaa. Kaikki lähti siitä, että edellisiltana ystäväni soitti ja kysyi minua mukaan Helmien taloon. Paikka oli Virroilla ja innostuin kovasti, sillä seutu on minulle tuntematonta. Myös kotona kaikki oli sillä mallilla, että minulla oli mahdollisuus reissuun lähteä.


Helmien talon pihassa kuvat: Mirva Arposuo

Ystäväni kanssa ajelimme ja katselimme maisemia, jossain kohtaa oli aivan pakko muutamia kuvia ottaa. Minä tietenkin olin heti valmis kuvattavaksi. Matka taittui leppoisasti. Meitä odotti Virroilla aivan upea kohde Suomen suurin korutarvikemyymälä - Helmien talo. Me olimme aivan haltioituneet ja tunne oli kuin olisi ollut korujen paratiisissa. Helmien talon yrittäjä Jaana Hopkins kertoi yrityksen viettävän 10-vuotisjuhlavuotta. Hän asuu talossa kissan kanssa. Talosta löytyy mm. helmiä, korukiviä, ketjuja ja aivan kaikkea unelmakorujen valmistamiseen tarvittavat tuotteet. 
Minä ja yrittäjä Jaana Hopkins kuva: Mirva Arposuo

Ihastelin ja hypistelin helminauhoja ja kaikkia mahdollista. Siellä sain inspiraation enkelikirjanmerkistä. Mietin ystävää, joka on innokas kirjojen lukemisen suurkuluttaja. Ja halusin tehdä hänelle kirjanmerkin. Ostin tarvittavia materiaaleja pienimuotoisen määrän. Mikä ihaninta, että yrittäjä Jaana oli ystävällinen ja avulias. Hän mielellään kertoi nikseistä ja näytti aivan kädestä pitäen, kuinka saan enkelin tehtyä. Helmien talossa järjestetään muuten erilaisia koru-, helmi- ja kädentaitokursseja.


Upeita juttuja kuva: Mirva Arposuo

Kotimatkalla pysähdyimme Keuruun - sekä Petäjäveden vanhoissa kirkoissa. Molemmissa kirkoissa huokui ihana tunnelma, levollinen ja harmoninen. Molemmista kirkoista jäi sellainen olo, että niihin olisi mukava palata oikein ajan kanssa. Mirvan kanssa kiertelimme ja pääset kuvien kautta tunnelmaan mukaan. Huomioithan, että päälläni vaatteet, hatut ja huivit ovat Äänekosken Ekocenteristä.


Kuva: Mirva Arposuo
Päivä oli hieno ja täynnä uusia kokemuksia. Tämä reissu tapahtui suunnittelematta ja olen nyt kovin innoissani siitä, että minulle syntyi päivän aikana uusi aluevaltaus, enkelikirjanmerkit. Niitä alan nyt puuhastelemaan ja saan taas yhden keinon purkaa ajatuksiani ja vastoinkäymisiäni. Taidan olla luovuuden polulla, siltä se alkaa tuntumaan...


Kuva: Mirva Arposuo

Tässä ensimmäiset itsetehdyt kirjanmerkit, yhden niistä saa kirjojen ystäväni, suurkuluttaja. 


Tein itse ensimmäiset enkelikirjanmerkit

Tällainen päivä ja minulla on vahvasti se tunne, että olemme Mirvan kanssa yhteisellä polulla, yhdessä. Sitä en voi aavistaa, että mihin se polku meidät vie. Aika näyttää ja meitä kuljettaa. Minä olen kiitollinen niin paljon elämälle, koska olen tavannut upeita ihmisiä ja saanut uusia ystäviä sekä kokemuksia. Todellakaan ei kannata jäädä murehtimaan menetettyä elämää. Uskon, että kannattaa matkata kiitollisena eteenpäin ja olla utelias kaikille pikkasen raoillaan oleville oville. 

Kuvat: Mirva Arposuo

Suuret ja lämpimät kiitokset Helmien talon yrittäjälle Jaanalle. Poikkeamme varmasti uudelleen luonasi. Kiitos myös matkatoverille Mirvalle. Upea päivä ja mahtavia hetkiä!


Kuva: Mirva Arposuo

P.s. Vakuutusyhtiöstä ei ole kuulunut mitään. Eilen unohdin koko asian näiden mukavien hetkien myötä. No, on vain odotettava tietoa...

Kaikella rakkaudella 
Minna

Kommentit

Suositut tekstit