Ruusuntuoksuista äitienpäivää

Ajatuksiani sinulle,

Pian on taas äitienpäivä ja silloin iskee valtava lahjojen ostovimma. Näin minä sitä tapahtumaa kuvailisin. Tämä on taas jälleen niitä asioita, että sanoisin äitienpäivän olevan jokainen päivä. Meitä äitejä olisi hyvä huomioida 365 päivää vuodessa, ei vain yhtenä päivänä. Tällä en tarkoita sitä, että joka päivä pitäisi ostaa kalliita lahjoja ja huomioida kaupallisesti. Tarkoitan sitä, että kunnioitus, arvostus ja myönteisyys, henkiset arvot ovat niitä asioita, joita täytyisi ylläpitää aina. Äitiys on loppuelämän matka. Äitiys ei lopu siihen, kun lapset kasvavat ja lähtevät maailmalle. Äiti on aina äiti, olipa tilanne sitten millainen hyvänsä.
Minusta tuli ensimmäisen kerran äiti noin 17 vuotta sitten. Se oli jotain niin suurta ja ihmeellistä, lapsen syntymä tähän maailmaan. Ajattelen, ettei äitiyttä voi opiskella kirjoista ja teorioista. Jokainen syntymä ja vauva ovat ainutkertaisia ja yksilöllisiä. Ehkä joitain vinkkejä kirjoista voi saada, mutta mielestäni äitiyteen kasvetaan ja vahvistutaan vauvan kehityksen mukana. Niitä asioita on haastavaa opiskella kirjoista juuri siksi, että jokainen syntyvä vauva on ainutlaatuinen yksilö. Minä olen saanut kokea tämän syntymän ihmeen kolme kertaa ja jokainen tarina on omanlaisensa, kopiota ei ole. Omasta lapsuudestani ja äitini vaalimia asioita olen tuonut myös omaan elämääni. Jotkut tavat, perinteet, arvot jne siirtyvätkin sukupolvilta toisille. Esimerkiksi oma äitini teki aina hyvää omatekoista ruokaa ja leipoi. Minä olen myös ottanut tavakseni valmistaa maukasta ruokaa omalle perheelleni. 

Näin se on, että  äitiys on sellainen ammatti, josta ei jäädä eläkkeelle. Äidin sydämessä lapset ovat aina, vaikka he muuttaisivat maailman ääriin. Äitiys ei katoa mihinkään lasten kasvaessa ja perustaessa omia perheitään. Äitejä on tietenkin monenlaisia, mutta jaksan uskoa valtaosan olevan juuri tällaisia. 


Näin äitienpäivän alla minusta tuntuu siltä, että asiat tahtovat muuttua liikaakin kaupalliseen suuntaan. Minusta äitienpäiväkin on yksi oiva esimerkki tästä. Tarkoitan sitä, että ostetaan kalliita lahjoja ja toinen toistaan hienompia. Minä pohdinkin, että onko se aitoa ja oikea tapa ja pitääkö näin todistella toisesta välittämistä. Minusta se ajatus on kaikkein tärkein ja merkityksellisin asia. Useasti se paras huomionosoitus tehdään kauniilla tavalla, pienesti ja aidosti. Tästä asiasta on varmasti monta mielipidettä ja ajatusta, minulle merkitsee enemmän läsnäolo, pienesti muistaminen ja aito reagointi kuin kaupallinen hössötys. Leppoisaa ja ruusuntuoksuista äitienpäivää meille äideille ❤️Äidin sydän sykkii
lämpöä, hoivaa, rakkautta
mahtuu sinne huolta ja murhetta,
iloa ja onnea.
Äidin saa kiinni aina,
arkena ja viikonloppuna.
Aina voi ilot ja huolet kertoa,
äidiltä saa aina tukea.
Elämän aallokoissa, karikoissa,
ja myötätuulissa.
Kiittäen ja arvostaen
sinua,
äitini kultaisin.
(Minna G.)

Kommentit

Suositut tekstit