Rippijuhlan aika

Huomenna vietämme keskimmäisen lapseni rippijuhlaa. Olen pitkin viikkoa valmistellut muutaman asian päivässä. Lasten mummo auttoi siivouksessa. Eiköhän huomenna kaikki ole valmista. Saamme yhdessä sukulaisten ja kummien kanssa viettää rippikoulun päätösjuhlaa, konfirmaatiota. Halusin tehdä kukka-asetelmat ihan itse, koska luonnosta saa hyvin materiaaleja. Minulla oli jopa valinnan vaikeutta, päädyin mustikan varpuihin, kuunliljan lehtiin, ruusuihin ja neilikoihin. Tällaiset asetelmat sain aikaan.


Asetelmat rippijuhlaan


Minun on täytynyt kuitenkin useasta asiasta luopua ja tehdä asioita helpommin kuin aikaisemmin juhlien valmisteluun liittyen. Minun voimavarani ovat vähäisemmät ja sen vuoksi on asioita täytynyt tehdä maltillisemmin. Tästä esimerkkinä on se, että teetän tarjottavat toisilla. En väsytä itseäni. Nykyisessä elämässäni minun on annettava periksi tietyistä asioista ja helpotettava perinteitä, joita aiemmin noudatin. Eiköhän meille tule kaikesta huolimatta, hieno päivä.

Luonto juhlapuvussa

Terassikeliä ei varmastikaan ole huomenna luvassa, sillä saimme lumipeitteen pihaan juhlan kunniaksi. Terassit oli siivottu ja kalustettu juhlapäivää varten. Oikeastaan lumi sopii erittäin hyvin meidän nuorelle, onhan hän viimeiset kymmenen talvea kuluttanut aikaansa tiiviisti laskettelurinteiden äärellä. Joten lumi sopii mainiosti juhlapäivään.


Huominen päivä tulee olemaan minulle täynnä onnen kyyneleitä ja liikutuksia.  Olen niin kiitollinen, että saamme huomenna viettää rippijuhlaa. Asiat voisivat olla toisin, koska hänen kanssaan olin siinä rajussa kolarissa. Kolari muutti meidän elämää monin tavoin. Kaiken keskellä sydämessäni vallitsee suuri kiitollisuus siitä, että me säilyimme rytäkässä.  

Olemme kiertäneet kisamatkoja useita talvikausia, yhdessä aina Helsingistä Kuusamoon ja siltä väliltä. Olemme tutustuneet ihaniin ihmisiin ja meillä on paljon hienoja ja jännittäviä muistoja, joita me saamme muistella. Useasti meillä vanhemmilla oli kisakatsomossa jänniä paikkoja, kun seurasimme kilpailijoiden suorituksia. Minun ja lapseni viimeisin Kuusamon matka päättyi kolariin. Perille Kuusamoon emme tuolloin selvinneet, koska matkamme päättyi Oulun Yliopistolliseen sairaalaan. Sitä en tiedä, että tuleeko meille enään näitä reissuja. Mielessämme olette aina te, upeat ihmiset ja muistot. Lähetän lämpimät terveiset teille kaikille, joihin kisamatkoilla tutustuimme. Toivon teille kaikille myötätuulta ja antoisia hetkiä laskettelun parissa. Meille juuri nyt on tärkeää, että saamme juhlia huomenna läheisten kanssa rippijuhlia. Ensi talvesta emme tiedä, elämme päivän kerrallaan ja katsomme, mihin ne päivät meitä kuljettavat.


Huomenna on ikimuistoinen sunnuntai.

Lapselleni


Olet yksi aarteeni kanssa veljiesi.
Kultakimpaleeni,
jota elämässä kuljetan.
Mukanani,
ajatuksissani
jokainen hetki.
Sinulle toivon
matkallesi keveitä askeleita,
matalia esteitä,
siunausta ja myötätuulta.
Sinulle lapseni
elämän retki,
on lahja enkeleiltä.
Toivon sinun
eksymättä kulkevan,
kohti unelmia ja
ääntä sydämen.
Lapseni,
olet aarteeni.
(Minna G.)


Kommentit

Suositut tekstit