Pihapuuhia ja palloilua

Viime viikolla sattui ja tapahtui monenlaista. Minä alan pikkuhiljaa tottumaan tilanteeseeni ja siihen, että kuntoutukseni jatkuu ensi kevääseen. Minusta aika tuntui käsittämättömän pitkältä ajalta, jota minun oli aluksi haasteellista ymmärtää. Muutaman päivän jälkeen asia ei tunnu niin vaikealta. Minä olen taas sopeutunut tähän, mitäs muutakaan. Minun täytyy pitää mieli positiivisena ja kulkea hymyillen kohti seuraavia päiviä, tulevia tapahtumia ja haasteita.


Tänään olen erityisesti nauttinut pienistä pihapuuhista ja haaveillut tomaatin taimista. Päiväni kruunasi hauska palloleikki Lucan kanssa. Luca on valtavan innoissaan palloilusta. Pelasin hänen kanssaan niin paljon, että hän oli loppuillan rauhassa ja nukkui. Minusta oli hauskaa nähdä, kuinka reippaasti Luca jaksoi palloa pelata ja toi minulle palloa aina vain uudestaan. Ihan ilmaista terapiaa yhdessä Lucan kanssa. On ilo omistaa leikkisä ja utelias terapiakoira.


Ajatella, kuinka pienistä jutuista saan hyvää oloa ja energiaa kaiken tapahtuneen keskellä. Minä todellakin haluan nauttia elämästä näillä voimilla, mitkä minulla on jäljellä. Minun  terveyteni ei  ole siinä mallissa, että kykenisin kovin suuriin ponnistuksiin. Olen päättänyt sen, että yritän mennä sillä kapasiteetilla, mikä minulla on. Minulla on jonkinlainen luovuuden tarve ja kykenen tekemään omaehtoisia juttuja, jotka minä hallitsen tai jotka eivät rasita minua liikaa. Minä en tarvitse niihin esimerkiksi ongelmanratkaisutaitoja tai lähimuistia. Onpa niin voimauttavaa, kun kykenen jotain tekemään.


Näihin fiiliksiin on hyvä lopetella tällä kertaa. Otan nyt jokapäiväiseen ohjelmani palloleikin Lucan kanssa, koska saan siitä itsekin roppakaupalla iloa ja liikuntaa. Minä kuljen avoimin ja iloisin mielin näitä polkuja. Minun täytyy olla utelias sille ajatukselle, mitä elämä haluaa minulle tarjota. Toivon sinulle myös roppakaupalla iloa ja lämpimiä ajatuksia.


Minna
Kommentit

Suositut tekstit