Pian on juhlan aika

Tänään sunnuntaina ajatukseni seisahtuvat siihen, että tasan kolmen viikon kuluttua vietämme keskimmäisen poikani rippijuhlaa. Se tulee olemaan hieno päivä, toisaalta paljon tunteita herättävä sunnuntai. Minulle henkilökohtaisesti päivä tuo mukanaan varmasti monta onnen kyyneltä. Päivä tulee olemaan minulle erityisen merkittävä, sillä me poikani kanssa saamme kokea yhdessä hienoja hetkiä. Me saamme olla yhdessä kiitollisia, selvisimme molemmat melkoisesta rytinästä, hirvikolarista.

Näin etukäteen ajateltuna minua jännittää vähän se, miten kaikki sujuu. Luotan siihen, että päivä menee omalla painollaan ja juuri sopivalla tavalla. Hienoa on myös se, että meille läheiset ovat kaikki silloin koolla, pienemmistä isovanhempiin.


Mietin myös pukeutumista ja kurkistin vaatekaappiin. Siellä hienosti henkareissa ovat tummansävyiset mekkoni. Ne eivät nyt kelpaa minulle, koska haluaisin laittaa päälleni jotain iloista ja värikästä. Siinäpä sitten miettimistä, jostain täytyisi löytää juhlamekko. Olen nykyään huono shoppailija, en jaksa suurten kauppojen hälinää. Yksinkertaisesti väsyisin, jos pitäisi lähteä mekkoa Jyväskylästä asti ostamaan. Onneksi on kolme viikkoa aikaa. Paljon olisi muitakin asioita tehtävä ennen juhlaa. Keksinkin, että teen joka päivä yhden asian, silloin en kuormitu liiaksi. Ja kaikkein tärkein on tietenkin muistilaput, ei pääse mikään asia unohtumaan.

Tuo päivä tulee olemaan minulle tunteiden vuoristorataa, sen tiedän jo nyt. Olen niin kiitollinen kaikesta, mitä ympärilläni on. En kaipaa yhtään mitään muuta, mitään enempää. Kolmen viikon kuluttua on suuri päivä ja läsnä kaikki rakkaat läheiset. Ihanaa, kun elämä tarjoaa myös juhlahetkiä.


---------------------------------------------------------------------------

Elämään mahtuu arkea ja juhlaa
Iloa ja kyyneliä,
aurinkoa ja pilviä, 
ukkosta ja poutaa.
Elämän teitä
mahdottomia ja mahdollisia
asioita monia.
Ruusuja ja piikkejä.
Elämä on täynnä monimutkaisia
kiemuroita
suuria ja pieniä. (M.G.)
Kommentit

Suositut tekstit