Mutsin mietteitä

Eiliseen aamuun heräsin onnellisena ja kiitollisena. Eilen tuli täyteen 17 vuotta siitä, kun sain ensimmäistä kertaa tittelin "äiti", silloin esikoiseni syntyi tähän maailmaan. Ajatella, miten aika on kulunut nopeasti. Syntymäpäivän kunniaksi tein ison täytekakun, omalla porukalla sitä maistelimme. Sankari ei halunnut mitään suuria juhlia, enkä minäkään olisi kovin suuria kekkereitä jaksanut ajatella. Joskus pienikin on merkityksellistä ja hyvää. Juuri sopivasti näin. Tilanteen mukaan on elämässä mentävä ja niillä voimilla, jotka kulloinkin ovat saatavilla.


Eilen pohdin päivän aikana sitä, että äitiys on yksi arvokkain lahja elämältä. Äitiys ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys. Minun mielestä äitiys on koko elämän mittainen matka. Äitinä oleminen ei aina ole helppoa, mutta se on silti korvaamattoman arvokasta. Äidin roolissa joutunee kantamaan niin ilot ja onnistumiset kuin surut ja epäonnistumisetkin.

Minusta on hienoa nähdä poikien kasvua vauvasta kohti aikuisuutta. Se tie ei ole aina yhtä auvoinen ja mutkaton. Elämän polut ovat toisinaan vaativiakin, mutta kaikesta kyllä yleensä selviää. Tarvitaan uskoa, sitkeyttä, asennetta ja ripaus positiivista mieltä. Näitä asioita toivoisin myös lapsilleni välittyvän. Elämä on suuri seikkailu, johon ei ole valmista karttaa. Me vanhempina voimme eväitä antaa, mutta jokaisen on itse polkunsa kuljettava. 

Näillä ajatuksilla eilen ja tänään...
Lämpimin ajatuksin
Minna

Kommentit

Suositut tekstit