Tervetuloa maaliskuu

Ihanaa olla taas kotona tutuissa ympyröissä ja rutiineissa. Oma koti on paras paikka maailmassa, koska se on turvasatama elämän aallokoissa. Viikonloppu on vielä lepoa ja sitten pyörähtävät tutut arkikuviot käyntiin. Odotan jo niitäkin. Maaliskuu pyörähti kalenteriin, miten nopeasti tämä aika kuluukin. Se on ihanaa, kun valonmäärä lisääntyy ja ilmat lämpenevät. Se sopii minulle enemmän kuin hyvin. Odotan innolla sitä, kun pääsen laittamaan sormet multaan ja kuopsuttelemaan kukkapenkkejä. Tosin en tiedä sitä, kuinka jaksan. Ainakin ajatuksissani haluaisin puutarhahommia tehdä. Viime kesänä se oli sellaista lyhytjänteistä touhua, en jaksanut kauan yhtä hommaa. Jospa tämä kesä olisi hiukan parempi. Sitä passaa ajatuksissani unelmoida. 

Pieni lomamatka teki mielelleni niin hyvää, taas jaksan arkea pyörittää. Ja oma koti tuntuu niin auvoiselta ja ihanalta. Illalla pääsen lämmittelemään saunaan, joka on nykyisin minun yksi lempipaikoista. Ja miksiköhän? No, lämpö helpottaa kipujani. Minulla onkin ollut opetteleminen, sillä olen ennen kolaria ollut huonoja saunoja. En ole löylyissä viihtynyt kovinkaan kauan, sillä mieluummin pidin kylmästä. Kävin esimerkiksi avannossa ja vilvoittelin saunan jälkeen talvellakin terassilla. Näin ne asiat toisinaan muuttuvat jopa päinvastaiseksi. Elämä kuljettaa ja muovaa meitä eri käänteissä ja opettaa esimerkiksi suvaitsevaisuutta. 

Tervetuloa maaliskuu! Katsotaan, mitä kuluva kuukausi tuo itse kullekin tullessaan. Nautitaan lisääntyvästä valosta ja ihmetellään muuttuvaa luontoa. Nähdään asioita ilon kautta ja nautitaan jokaisesta päivästä, myös niistä vähän kurjimmistakin. Niinhän se on, että elämän polut meitä kuljettavat.

Rakkaudella Minna

Kommentit

Suositut tekstit