Nostalginen päivä


Minä ja Riitta

Tänään oli kerrassaan hieno ja nostalginen päivä, koska sain tavata ystävän Frankfurt am Mainista. Muistot ja ajatukset menevät aina 26 vuoden taakse. Silloin nuori, rohkea, pienen Pohjois - Pohjanmaalaisen maalaiskaupungin tyttö lähti matkalaukkuineen Saksaan. Ja vietti siellä unohtumattomat ja ikimuistoiset 1,5 vuotta Au-pairina.

Ihana muisto

Se oli yksi niistä elämän poluistani, joka vei kauas pois tutuista ympyröistä. Tuo polku oli elämäni kannalta yksi merkittävä ja erittäin opettava kokemus, se reitti kannatti kulkea. Se polku opetti minulle elämää ja avarsi hurjasti nuoren neidon maailmankatsomusta. Ystävyys perheen kanssa on säilynyt näihin päiviin saakka. Tänään kauniina pakkaspäivänä tapasin perheen äidin Suomessa. Meillä riitti muistoja ja ajatusten vaihtoa taas niin paljon. Saksan aikoina teimme mm. matkoja Kreikkaan ja Schwarzwaldiin, myös Pariisiin pääsin. Minä olin nuori, mutta kykenin hoitamaan tehtäväni huolella ja tunnollisesti. Minun tehtäväni oli hoitaa pientä poikaa, kun vanhemmat olivat töissä. Tuo Saksan polku oli yksi niistä upeimmista ja kokemusrikkaimmista elämässäni.

Minä Au-pairina

Olen juuri nyt kiitollinen siitä, että olen tässäkin kunnossa ja sain kokea juuri tämän päivän. Saksan perhe on minulle erittäin rakas, koska he opettivat elämää ja antoivat minulle eväitä seuraaville poluille, myös niille kivikkoisille ja haastavillekin reiteille. 

Alles Liebe
                      Minna

Kommentit

Suositut tekstit