Lapsuuden maisemissa

Reissuterveiset!
Minä halusin tehdä tänään pienen kävelylenkin lapsuuden maisemissa, kauniissa keväisessä auringon paisteessa. Pysähdyin hetkeksi Suomen ensimmäisen presidentin K.J. Ståhlbergin lapsuudenkotimuseon luokse, joka näytti ihan samalta kuin silloin lapsena ollessa. Ihan mahtavaa, kun talosta on pidetty huolta. Kaarlo Juho Ståhlberg oli neljä vuotias, kun hänen isänsä pastori Johan Gabriel Ståhlberg muutti perheensä kanssa Haapajärvelle toimiakseen siellä kappalaisena. Perhe asettui Ronkaalan pappilaan, joka on rakennettu 1784. Museokäyttöön se on otettu vuonna 1969.


Museolta kävelin hautausmaan läpi, kävin tervehtimässä isovanhempiani sekä setäni vaimoa. Minusta Haapajärven kirkko on kaunis. Puinen ristikirkko on rakennettu vuonna 1802. Kirkossa istumapaikkoja on n. 700 ihmiselle. Haapajärven kirkko on ympäristöineen luokiteltu valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin. 


Isäni kanssa kävimme myös setäni luona, joka asuu isäni syntymäkodissa. Siellä minä vietin isovanhempieni kanssa ikimuistoisia hetkiä, vanhempieni ollessa töissä. Puut olivat kasvaneet hurjan isoiksi, lapsuuteni maisemissa ne olivat paljon pienempiä.


Ihana muistojen päivä on taittunut iltaan, minä kohtasin hienoja hetkiä tänään. Minulle synnyin seutu merkitsee todella paljon, vaikkakin nykyinen elämäni on rakennettu pitkän matkan päähän. Tänään sain kokea muistojen hetkiä, jotka olivat minulle tärkeitä. Huomenna suuntaan taas takaisin omaan kotiin, Keski-Suomeen. Tämä muutaman päivän retki oli minulle tunteikas ja nostalginen. Tapasin minulle tärkeitä ihmisiä. Tästä jää hienoja muistoja, kiitän ja kumarran. 

Kommentit

Suositut tekstit