Elämäni ovet ja mahdollisuudet

Tuttu sanonta kuuluu, että kun yksi ovi sulkeutuu, niin toinen avautuu. Arvaatte sen, että tätä asiaa olen ennättänyt tässä reilun vuoden aikana miettimään, toivomaan ja haaveilemaan. Minulla on ollut aikaa pohtia, koska elämäni suunta pysähtyi hetkessä. Hetkessä elämäni heitti suorastaan kuperkeikan. Tahti hidastui, oli pakko pysähtyä minusta riippumattomasta syystä. Ja asettua sellaiseen elämäntilanteeseen, jota en ollut itse suunnitellut. Tätä se elämä toisinaan on, kaikkea ei pysty itse  suunnittelemaan.


 Elämä on toisinaan arvaamatonta ja  jopa yllätyksellistä. Ajattelen, että elämää vastaan ei oikein voi kapinoida, on vain elettävä sen mukana. Ja jaksettava luottaa siihen, että asioilla on merkityksensä. Tulee mieleen myös se, että mikäli ei itse ymmärrä pysähtyä, niin elämä saattaa pysäyttää. Asioilla on tarkoituksensa.


Näitä ovia elämän varrella on, mihin mennä, minne kulkea, minkä voisi aukaista tai minkä sulkea. Minä elän nyt elämässä vaihetta, jossa muutama merkittävä ovi on sulkeutunut. Ja odotan sitä, että mitkä ovet juuri minulle avautuvat. Mitkä ovat tarkoitettu aukaistavaksi juuri minulle. Tiedän sen, että en saa kiirehtiä, minun on maltettava. Enkä saa hätäillä, se on muuten aika vaikeaa. Mieli tahtoisi edetä, mutta tiedän ettei se ole järkevää. Joten yritän antaa elämän viedä ja olla maltillinen. Uskon, että jokin ovi tai ovet odottavat minua, kun sen aika on.


Lauantaina maalasin taulun, jolle kanavoitui nimeksi "Johdatus". Miten osuvasti juuri oikealla hetkellä, kun näitä elämäni ovia päässäni pyörittelin ja mietin.  Kuin piste iin päälle, teokseen kanavoitui myös teksti. Kaikella tosiaan on tarkoituksensa. Ajattelenkin, että minun on tässä tilanteessa parasta luottaa johdatukseen...

"Johdatus"

Johdatus elämässä
arvokkain
lahja.
Tiellä mukana
minne kuljetkin,
menneisyyteen,
tulevaisuuteen.
Johdatus
ohjaa suuntaan
oikeaan.
(M.G)

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit