Hiivaleivän tuoksua

Hermokipujen ollessa maltillisempia, jaksan keskittyä huomattavasti paremmin tekemisiini. Se kestämätön tunne  päässä ja koko kehossa, haittasi arkeani merkittävästi. Olen saanut apua hermoblokaidihoidosta ja se on minulle kultaakin kalliimpi asia. Eilen jopa innostuin leipomaan hiivaleipiä, jotka onnistuivat kerrassaan hyvin. Arjen askareet ovat mitä mainioimpia terapiamuotoja ja toimintaterapiaa parhaimmillaan.

Kolmas kerta toden sanoo, pitää muuten paikkansa. Tänään leivät onnistuivat. Ne eivät kohonneet ensimmäisellä kerralla ja toisella yrittämällä leivät paloivat. Ryhdyin puuhaamaan ihan muuta, enkä muistanut enään leipiä uunissa. Nämä epäonnistumiset olivatkin silloin, kun olin hermokipujen vallassa. Tässä on hyvä esimerkki siitä, kuinka kovat kivut haittaavat arkea. Olipa teinien mukava tulla koulusta kotiin, kun mutsi oli leiponut onnistuneesti. Mikä ihana tuoksu valtasi kotimme. Nämä arjen pienet puuhat ovat totta tosiaan kuntouttavaa ja toimintakykyäni edistävää. Nautin jokaisesta hetkestä.

Leipäreseptini ei ole mitenkään tarkka, koska perusteelliseen tarkkuuteen eivät ajatukseni yltäneet. Jaksoin mitata veden ja liottaa hiivan. Sitten laitoin aineita summassa, mitenkä hyvältä tuntui. Hyvää ja maukasta tuli, lopputulos oli pääasia. Reseptini näyttää tältä:

6dl vettä
1 pala hiivaa
Öljyä
Suolaa
Siirappia
Hiivaleipäjauhoja
Kaurahiutaleita
Rouhesämpyläjauhoja

Täytyy seuraavalla kerralla hioa hieman ulkonäköä. Arjen pienet askareet voivat joskus olla korvaamattoman isoja tekoja. Ne voivat ilahduttaa ja antaa toivoa tulevaan. Leiväntuoksuiset terveiseni sinulle! 


Minna


Kommentit

Suositut tekstit