Helpotusta kipuihin

Saisinko vihdoin apua ja helpotusta edes vähän kipuihin? Heräsin tähän aamuun toiveikkaana. Eilen usean puhelun jälkeen, varmistui vakuutusyhtiöstä maksusitoumus hermoblokaidihoitoon Jyväskylän Terveystalolle. Taas sitkeys ja periksiantamattomuus tuotti tulosta, hyvä minä. Apu ei tule minulle kotiovelle tarjottuna, on vain jaksettava ja yritettävä hoitaa asioita. Silloin apua saa. On ihan ymmärrettävää, ettei aina jaksa ja toisinaan ottaa koville asioiden hoitaminen.

Toiveiden aamu sujui odottavan innokkaasti, sillä olin saanut puuduteinjektiot eka kertaa kaksi viikkoa sitten lääkäri Matti Ilmavirran vastaanotolla ja kivut ovat olleet parempaan päin. Tänään hoito uusittiin Ilmavirran ohjeiden mukaisesti, kun varmistui vakuutusyhtiön myönteinen päätös kyseiseen hoitoon. Matkasin Linja-autolla Jyväskylään. Voi, kunpa saisin tästä hoidosta helpotusta hermokipuihin. Sitä en edes odota, että kivut kokonaan poistuisivat. Odotan sitä, että kivut olisivat siedettävällä tasolla. Ja antaisivat minulle rauhaa keskittyä muihin askareisiin, eivätkä veisi kaikkea energiaa ja huomiota. Eräs lääkäri sanoi minulle, että "kaikki kivet on käännettävä". Niin totta, jos vain jostakin apua saisi, kaikkea on yritettävä. Minua inhotti jo pelkkä ajatuskin piikeistä, olenhan ollut ihan hysteerisen piikkikammoinen pikkutytöstä saakka. Nyt se ei haitannut lainkaan, tähän hermoblokaidihoitoon olen ollut sinut ja injektioiden pistäminen ei ollut yhtään kammottavaa. Niin se vain on, että kovien kipujen keskellä, annan tehdä ihan mitä vain. Piikkikammokin ihan unohtui. Jotain hyötyä kolarista on, jouduin kohtaamaan hysteerisen pelon piikkejä kohtaan.


Mitä se sitten oikein on tämä hermoblokaidihoito? Yllätyin, että siitä löytyi vähän tietoa googlettamalla. Sitä käytetään mm. migreenipotilaille. Hermoblokaidihoito tarkoittaa äärihermon tai hermojuuren puuduteainekäsittelyä. Todennäköisesti injektiohoitojen taustalla on perifeerisen ja sentraalisen sensitaatiotilan rauhoittuminen ja "neurostabilaatio". Tästä pääset katsomaan asiasta tarkemmin: Injektiohoidot

Hyvää palvelua oli Terveystalolla; ei tarvinnut jonottaa, sairaanhoitaja oli asiantunteva ja ystävällinen. Minua ei pelottanut lainkaan pistäminen. Mitä hän teki? Hän laittoi injektiot seuraaviin kohtiin (monta piikkiä...)
  • Okkipitaalihermon mediaali ja lateraalihaaroille 5 kohtaan
  • Korvan eteen molemminpuolin
  • Oikealle trapeziukseen kahteen kohtaan
  • Oikean käden kyynärpään mediaali ja lateraali puolelle.
  • Ristiselän alueen suoliluun ylälateraaliharjanteen trigger kohtaan molemmin puolin.

Vastaanotolla oloni selkeytyi ja pääni kivut helpottuivat. Tuntui kerrassaan mahtavalta ja taivaalliselta. Tässä olotilassa jaksan paremmin keskittyä eivätkä kivut hallitse minua. Ihan mahtavaa! Jaksoin jopa keskittyä kuuntelemaan mielenkiintoista äänikirjaa Maaret Kallion Lujasti lempeä. Olen toiveikas ja onnellinen, jospa viimein löytyisi apua ja helpotusta hermokipuihin. Elämässä on toivoa ja jaksan uskoa parempaan huomiseen. Kiitos taas teille ammattilaiset, jotka yrittävät kaikin tavoin auttaa minua selviytymään "kolarin kolhuista". 

Päivän kruunasi vielä ystävän tapaaminen ja antoisa keskusteluhetki kahvilassa. Kiitos, kun olet "sielunsisareni"! Näin, tästä on levollinen ja hyvä matkata kohti tulevia päiviä. 

Parhain terveisin
Minna

Kommentit

Suositut tekstit