Vioittunut

Tänään pyörittelen ajatuksissani tietoa, että otsani ei palaudu entiselleen. Kasvohermot ovat vioittuneet, otsahaara on poikki ja diagnoosina on kasvohermohalvaus. Minun siis täytyy oppia elämään oudon tunteen kanssa ja sopeutua siihen, että tämä on pysyvää. Näin ammattilainen sanoi minulle. Jotain pysyvää, joka muistuttaa minua elämääni mullistaneesta tapahtumasta. Jotain peruuttamatonta, mikä on ymmärrettävä osana minua. No, ei auta muu, kuin sopeutua saamaani informaatioon. Asian kanssa siis eteenpäin, näillä poluilla elämän.

Hetken häivähdys mielessäni pohtii, että minä olen vioittunut ja särkynyt. Miten tästä jälleen ehjäksi ja kokonaiseksi naiseksi. Mikä on minun tulevaisuuteni näiden vaivojen ja kipujen suhteen? Suru ja epätoivo käväisee ajatuksissani ja kolausta yrittää tehdä itsetuntooni. Ei, en saa antaa valtaa ajatuksille, jotka kuormittavat minua. Kukaan ei tiedä ja voi sanoa tulevaisuuttani tarkalleen, minun on itse sitä ammattilaisten tuella rakennettava. Siispä, eteenpäin näillä poluilla. Ja katsotaan, mitä tulevaisuus tuo mukanaan.


Sinä ymmärrät, ettei aina ole ihan helppoa sulattaa kaikkea tietoa, mikä koskee sinua itseäsi. Varsinkin, jos se koskee terveyttäsi. Ja se voimattomuus, kun et mahda asialle mitään. Tosiasia on vain hyväksyttävä. Lohduttavaa on se, että kuitenkaan ei vakavampaa. Tilanne huomioon ottaen, voisi olla paljon pahemminkin asiani. Siispä en muserru tämän tiedon edessä. Olen kiitollinen siitä, että olen hengissä. Pää pystyyn ja kohti seuraavia polkuja. Olethan samaa mieltä?


Elämässä
kohtaamisia
tapahtumia,
uusia tuttavuuksia.
Asioita
merkityksiä,
tunteita,
suruja ja iloja.
Kaikista niistä
kallein,
kiitollisuus.
Elämässä -
se pitää kiinni.
Juuri tässä.
(Minna G)

Kommentit

 1. Ensimmäinen tunne, kun sinut näin ei todellakaan ollut "rikkinäinen" vaan uusi mielenkiintoinen ihana ystävä💕

  VastaaPoista
 2. Tässä se jälleen kerran on:kukaan meistä ei voi tietää,mitä seuraavana päivänä tapahtuu.Siis nauti elänästäsi nyt ja sellaisena kuin se on.Ja Minna,sinä olet hyvä ihminen,vähän rikkinäisenäkin❤

  VastaaPoista
 3. Luin tarinaasi ja kokemiasi asioita. Olet oikeassa, olisi voinut käydä vielä pahemmin, olisit voinut vaikka halvaantua tai mitä kamalaa tahansa. Silti, todella harmillista ja riittävän kurjaa, että noin on käynyt ja kaikki on mennyt uusiksi.

  Kirjoitat kauniisti ja hyvin, olisiko siinä jokin uuden alku, jonkinlainen kirjailija/kirjoittaja-ura? Kaikella kait on tarkoitus - niinhän sanotaan - jospa oman tapauksesi jokin tarkoitus on, että huomaat ja löydät jotain muuta.

  Itselläni on vähän samoja ajatuksia ja tapahtumia, en ole ollut kolarissa, mutta muutoin viime vuosi oli monella tapaa erittäin vaikea, aloitinkin uuden blogin kaikista niistä tuntemuksistani. Luulen siis ymmärtäväni vähän mitä olet joutunut kokemaan. Onneksi sanot olevasi positiivinen, joten kuule, kyllä se siitä hyväksi -ainakin paremmaksi - muuttuu, usko pois!

  (Wallalla.blogspot.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se taisi olla. Sain ihan uudenlaisen mahdollisuuden tässä elämässä. Joskin kivut ovat sellainen harmillinen asia, ne säätelevät tätä eloani. Positiivisuus on suuri voimavara kaiken keskellä. Kikkea hyvää myös sinulle :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit