Mutsi ja motivointi

Tänään haluan jakaa sinulle ajatuksen siitä, kuinka oikeanlaisella motivoinnilla on suurta vaikutusta. Motivointi tehoaa jopa tällaiseen omapäiseen mutsiin. Siitä on nyt todiste. Mietin, että motivointi on tosiaan taitolaji. Miten motivoida oikein ja tehokkaasti potilasta tai asiakasta, onko se osittain myös persoonakysymys? En tiedä, mutta minä sain yksinkertaisen ja tehokkaan tietoiskun hyvine perusteluineen. Siinä tilanteessa minä kieltäydyin välittömästi ja kerroin vastaperustelut, miksi en voisi kokeilla. Ammattilainen ei luovuttanut, vaan rauhallisesti ja ystävällisesti jatkoi perusteluja ja antoi lisää informaatiota asiasta. Hän soitti minulle vielä parin päivän kuluttua. Ja hyvä niin, nimittäin tämä mutsi mietti ja kypsytteli asiaa muutaman päivän, kunnes toteutti kokeilun. Asia jäi jollain tapaa jyskyttämään päähäni ja sai minut uskomaan, että haluan kokeilla. Minä tarvitsin tehokasta motivoijaa uimahalliin menemiseen, näin yksinkertaiseen asiaan.  Se oli minulle suuri kynnys, jonka tänään olen toteuttanut. Sain perusteltua tietoa siitä, kuinka vesi elementtinä on hyvä kuntouttaja myös kipuihin. Minä sain ohjeita kokeiluun porealtaassa. En ole edes ajatellut koko uimahallia vuosikausiin. Astman vuoksi olen välttänyt ja kokenut sen epämiellyttävänä paikkana.


Hurraa, voitin itseni. Pakkasin jo illalla uimahallikassin valmiiksi. Poikien lähdettyä kouluun, mutsi asteli reippaana uimahalliin. Olihan se vähän hakemista, kun en osannut suihkuakaan saada päälle. Kaikki on nykyään hienoa ja teknistä. Ei mitään, nautiskelin lopulta porealtaassa.  Kokonaisuudessaan reissu ei ollut ajallisesti pitkä, mutta sitäkin tehokkaampi. Sillä ylitin itseni ja sain valtavasti hyvää oloa itselleni. Nyt olen väsynyt ja päätä särkee, mutta olen niin onnellinen mutsi. Tein jotain sellaista, mitä en ollut osannut edes kaksi viikkoa sitten ajatellakaan. Nyt voin sanoa, että olen käynyt uimahallissa. Ihan uskomatonta. Tästä saattaa tulla minulle uusi ihana työkalu kuntoutumiseeni. Saan lisää hyvää oloa itselleni ja ennen kaikkea lisää toivoa tulevaan.

Miten suuri merkitys motivoinnilla todellisuudessa on. Tässä esimerkki sinulle, joka toivottavasti antaa sinulle ajattelemisen aihetta edes vähän. Motivoinnissa tarvitaan kärsivällisyyttä ja aikaa. Minun pieni asiani, uimahalliin meno, voi tuntua turhamaiselta asialta. Todellisuudessa se on niin iso ja merkittävä asia minulle, et arvaakaan. Ajattelen itse, että sitä voisi verrata kultakimpaleeseen. Motivoinnin kohteena voi olla pienet ja suuret asiat, ne ovat aina tärkeitä henkilölle itselleen. 

Mutsin keho on väsynyt, rentoutunut ja niin superonnellinen. Mutsin fiilis on toiveikas elämän suhteen. Muistetaan motivoida itseämme ja läheisiämme. Mitä parasta perjantaita sinulle!

Kommentit

Suositut tekstit