Hyvää oloa rentoutumalla

Toisinaan olen kuormittunut, minun on vaikea keskittyä ja ajatukset harhailevat. Myös kivut hallitsevat oloani. En vain kykene suoriutumaan esimerkiksi  neuropsykologini teettämistä harjoitteista. Silloin hän tekee minulle yleensä rentoutusharjoituksen, jonka koen hyvin miellyttävänä ja voimaannuttavana. Olen käynyt myös erilaisissa ryhmämeditaatioissa, jotka  ovat kokemuksina miellyttäviä ja lisäävät hyvänolon tuntemuksia kehossa. Teen välillä myös itse kotona lyhyitä mindfulness -tyyppisiä rentoutushetkiä. Se on hetki, jolloin keskityt juuri tähän hetkeen, kiinnittäen huomiota itseesi ja tuntemuksiisi. Se on läsnäoloa, juuri nyt ja tässä.


Koen hetket erittäin helpottavina, varsinkin olon ollessa levoton, stressaantunut, väsynyt ja kipuileva. Pieni hetki tekee jo ihmeitä aikaan. Rentoutuminen ei ole mikään itsestäänselvyys, sitä voi joutua opettelemaan. Kannustan kyllä kokeilemaan, vaikka itsenäisestikin. Netti on pullollaan erilaisia ohjeita. Toiset tykkäävät ryhmämeditaatioista, joissa on ohjaaja vetämässä rentoutushetkeä. Makuasia, minä pidän molemmista. 

Haluan sinulle mietintään ja luettavaksi, Mindfulness -ajatuksia sinulle

Kannustan tutkimaan ja vinkkaan kokeilemaan. Voit tehdä myös ihan oman tavan ja version rauhoittua, oman rentoutusmallin. Ei sekään ole väärin. Ei siihen ole varmastikaan yhtä oikeaa mallia. Etsi itsellesi se sopivin ja luontevin tapa ja tyyli. Tai ideoi ihan oma tapasi rentoutua. Kokeile rohkeasti, myös rauhallinen musiikki sopii mainiosti rentoutumiseen. Siis sinulle hyvää oloa  rentoutumalla.


Kommentit

 1. Ensin pitää sanoa, että on hieno etenkin tuo alempi kuva, siinä ihan näkee miten huuru kiemurtelee pitkin jään pintaa, ja oksat ja lumi ovat koskemattomia. Kiinnitän monesti huomiota ns. sivuseikkoihin :)

  Ja itse asiakin on totta, jotkut harrastavat mindfulnessia varmaan viikoittain tai monta kertaa viikossa. Ei lainkaan huono tapa pitää itsestä huolta, pitäisi varmaan kokeilla kans taas monen vuoden jälkeen. Kiitos muistutuksesta ja parempaa oloa sulle! Kaikki tuo muukin on hyvästä; valokuvaus, runoilu, maalaus, kirjoittaminen. Ehdottomasti auttaa.

  VastaaPoista
 2. Otan kuvia, kun kävelen luonnossa. Löysin myös mukavan tavan nukahtaa, kipujen keskellä. Kuulokkeilla kuuntelen rauhoittavaa musiikkia. Tehoaa, ainakin minulla. Taatusti nukahdan :)

  VastaaPoista
 3. Onko niitä kipuja koko ajan? Harmillista ja varmaan vaikeaa. Se äkkinäinen muutos täysin terveestä, vaikea sitä on sulattaa. Pienet asiat jos auttavat, niin se aina jotakin, kuten tuo musiikkiin nukahtaminen, hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä on, välillä voimakkaampana. Päähän olen loukkaantunut, pääkipu jokapäuväistä. Kun vut oikealla puolella kehossa. Selviytymistä päivästä seuraavaan...

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit