Elämän polut

Rukalla pysähdyin kuvaamaan portaita. Aamulla katselin kuvia ja tein pienen mielikuvitusmatkan. Hetken mietin ajatuksissani, että kuinka mukavaa olisi kiivetä tuonne elämän polulle portaisiin. Juuri noille portaille, jotka nousevat korkeuksiin. Olisipa mahtavaa kirmata elämän polulle, jonka suunta on ainoastaan ylöspäin. Mitähän se tuntuisi, kun suunta olisi aina vain parempaan. Eipä taida sellaisia elämän polkuja ollakaan. Joitakin esteitä aina yleensä poluilla on, suurempia tai pienempiä. Niitä ei pääse ohittamaan, vaikka niin tahtoisi. Elämän polulla on elettävä ne polut, jotka sinulle on tarkoitettu.


Elämä on ylä- ja alamäkeä, niinhän se on. Mennään mukana uteliaina näillä poluilla. Onneksi emme tiedäkään etukäteen, mitä matkalla tapahtuu.

Juuri ne pysäkit ja polut ovat sinulle tarkoitettuja, mutta niiden merkityksen saattaa joskus ymmärtää vasta jälkeenpäin. Näin minä ajattelen, kun mietin tätä elämää ja sen tapahtumia. Elämässä yksi kantava voima on positiivisuus. Se kantaa pitkälle, monien esteiden ja juurakoiden ylitse. Positiivisuuden kautta on mahdollista miettiä tulevaisuutta. Positiivisuus luo mahdollisuuksia.

Haluan toivottaa sinulle mielekästä tätä päivää ja lähettää sinulle seuraavan ajatuksen.


Kohtaamme tarkoituksia,
merkityksiä,
viittoja
elämän poluilla.
Emme ole yksin.
Kaiken pitää tapahtua
juuri niin.
Elämän poluilla
avoimin,
luottavaisin mielin.
(Minna G.)


Kommentit

 1. Kauniita kuvia olet ottanut, ja runo on myös hieno! Niinhän se on, ettemme tiedä mitä polut mukanaan tuovat, mutta todellakin, positiivisella mielellä sitä on helpompi kulkea, auttoi se sitten loppupeleissä tai ei. Ihan kuin olet itse todennutkin.

  Aamulla katsoin telkasta suomalaista sarjanpätkää, olisiko ollut Rakkautta vain tms. jossa jo varttuneemmat ihmiset olivat pikadeiteillä, sellaista hupsuttelua, mutta tuli heiltä (käsikirjoittajilta) hienojakin kommentteja, kuten joku sen tapainen, ettei kukaan meistä selviä elämästä ehjänä, kaikki me olemme jollain tavalla rikkoutuneita. Lohdullista ja viisasta sinänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo on niin totta, jokainen jollain tapaa rikkoutuneena... täällä taivalletaan. Toivottelen kaikkea hyvää sinulle.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit