Uudenvuodenlupaukset

Nämä lupaukset ovat mukavia, tärkeitä ja niitä on ollut tapana itselleni tehdä näin vuoden vaihtuessa. Tiedättekö, kun kohtaa traumaattisen tapahtuman, asioiden merkitykset usein muuttuvat. Minulle on käynyt juuri näin. Asioiden mittasuhteet ovat saaneet ihan toisenlaisen arvon. Ennen mitättömät, oikeastaan itsestään selvät asiat ovat tärkeitä elämässä silloin, kun on joutunut kohtaamaan elämää hieman toiselta kantilta. Koti, hiljaisuus, rauha, kotiruoka, sauna, perhe, ystävät, läheiset, kohtalainen kipu, hyvä yöuni jne. nämä asiat ovat saaneet elämässä suuren arvon ja merkityksen. En kaipaa oikeastaan muuta. Olen tyytyväinen pieniin arkipäiväisiin asioihin.


Lupausten tekeminen tuntuu minusta nyt turhalta, tarpeettomalta ja vaikealta. Ei ole sellaisia uudenvuodenlupauksia, mistä haaveilisin tai kaipaisin. Ne asiat, joiden kanssa kamppailen, ovat sellaisia etten niihin voi itse enempää millään keinoin vaikuttaa. Terveyteni eteen en voi enempää oikeastaan tehdä, olen motivoitunut kuntoutukseen ja teen kaikkeni sen eteen. Tämä kirjoittaminenkin on yksi keino, joka edesauttaa toipumistani. Liikun kivun sallimissa rajoissa. Käyn fysioterapiassa ja minulla on oma muutaman liikkeen saliohjelma. Enempään en kykene. Sain vakuutusyhtiöltä maksusitoumuksen fysioterapiaan, joka on kerran viikossa. Aivovammani tilaa ja parantumista en voi nopeuttaa, saan siihen neuropsykologista kuntoutusta.

En voi tehdä sellaisia lupauksia kuten, että paranen kokonaan, menen töihin, olen täysin kivuton, teen viikkosiivouksen. Niihin en voi itse enempää vaikuttaa. Tänä uutena vuotena lupausten tekeminen tuntuu erittäin vaikealta, koska en kykene ajattelemaan mitään järkevää luvattavaa itselleni. Minun tavoitteeni ovat kovin pieniä, jotka tuntuvat tässä hektisessä elämässä suorastaan typeriltä. En niitä voisi uudenvuodenlupauksiksi nimetä. Tavoitteeni nimittäin esimerkiksi on, että kykenisin päivässä edes yhdet uutiset katsomaan niin, että muistaisin pääkohdat tai tekisin yhden siivousjutun päivässä. Pienin askelin kuljen, olen askeliini kuitenkin tyytyväinen. Sillä kävelen itse ja pystyn ilmaisemaan itseäni.


Uudenvuodenlupaukset ovat tärkeä juttu ja ne auttavat motivoitumaan erilaisiin asioihin. Toisinaan vain suuret lupaukset tuntuvat turhilta, kun kamppailee pienien yksinkertaisten asioiden keskellä. Ehkä vuoden päästä minäkin voin taas lupailla suurempia, uuden vuoden kunniaksi. Tässä sinulle muutama ajatukseni runomuodossa.


Kaunis aamu
tätä loistoa ihaillessa
mieli lepää
ja olo virkistyy.
Otetaan vastaan kaikki,
mitä uusi päivä
tuo tullessaan. (MG)
------------------------------------------

Onnellisuus määrittyy
pienistä asioista.
Siitäkin,
kun saa olla
juuri nyt ja tässä.
Kunpa jaksaisi
muistaa sen,
säilyttää ajatuksen
ikuisuuden. (MG)
-----------------------------------------

Rakkautta, valoa
ja iloa sydämissämme.
Hohtavat varjojen takaa.
Valoa, lohdutusta
toisille annamme.
Ajatuksin positiivisin,
mielin kiitollisin.
Hyvä on matkustaa
elämän vuoristoradassa,
ylä- ja alamäessä. (MG)
---------------------------------------------


Kommentit

Suositut tekstit