Metsäterapiaa

Olen aina, pikkutytöstä lähtien pitänyt luonnosta. Retkeilimme usein vanhempieni kanssa metsissä. Kuljin myös isäni mukana hakkuutyömailla, isäni oli siihen aikaan metsätyönjohtajana. Nautin nykyäänkin mökkielämästä, istun verannalla mäntymetsän ympäröimänä ja nautin luonnon rauhasta. Erityisesti tänä vuonna on luonto ja sen rauha olleet minulle erittäin tärkeä elementti, osa toipumistani. Kuljen päivittäin koirani kanssa metsässä ja tunnen kuinka mieleni rauhoittuu, saan voimaa ja murheet haihtuvat metsäpoluille. Luonnossa on todellakin taikaa. Ja usein hiljaisuudessa metsäpolulla mielessäni pyörii sanat "elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa".


Luonto ja sen rauha

Tutkin netistä metsäterapiaan ja luontoon liittyviä artikkeleita, jotka olivat mielenkiintoista luettavaa. Esimerkiksi Koreassa ja Japanissa on tutkittu metsäterapian vaikuttavia fyysisiä ja psyykkisiä hyötyjä. Masennusoireiden todettiin helpottavan ja aivojen tuottamien alfa-aaltojen lisääntyvän. Niitä syntyy yleensä ihmisen rentoutumassa. (Metsäntutkimus 4, 2009).

Mielenkiintoinen oli myös Leena Sikkilän tutkimus nimeltään psyykkistä hyvinvointia metsästä (2009). Siinä erityisesti kiinnitti huomion se, että traumaattisia kokemuksia omaavat potilaat kokivat luonnon ja metsäympäristön erityisen läheiseksi ja parantavaksi.

Tänään lenkkeilimme Rukan taianomaisissa maisemissa, lumisten satupuiden ympäröimänä. Halusin kuvata puita ja hengittää sisälleni puhdasta metsän energiaa. Mikä ihana tunne se oli, niin kevyt ja rauhoittunut olo. Mitään hikilenkkejä en kykene tekemään, mutta rauhallinen kävely metsässä on ihan huippua. En mittaile kilometrejä tai laske aikaa, parasta on se parantava voima ja hyvänolon tunne. Näinkin voi treenata, minulla on ihan omat menetelmäni.Kommentit

Suositut tekstit