Huonoina päivinä

Niitä huonojakin päiviä on toisinaan. Varjoisina päivinä otsaa kiristää tavallista enemmän, kipu meinaa ottaa valtaa ja  kroppa tuntuu jäykältä. Niinä päivinä mielessä pyörii monenlaisia ajatuksia. Silloin mietin sitä, että miksi juuri minulle piti käydä näin tai mitä pahaa olen tehnyt ja rankaistaanko minua tällä tavoin. Näiden ajatusten ja kipujen keskellä on ihminen loppujen lopuksi ihan yksin. Tuntuu silta ettei läheisiä, perhettä tai ystäviä voi loputtomiin näillä asioilla kuormittaa. Tuntuu myös siltä, että jossakin menee se raja. Silloin erityisesti olen tyytyväinen siihen, että minulla on ammattilaisia tukenani. Niitä todellakin tarvitsemme selvitäksemme huonoista hetkistä. 

Vastarannalla - tulevaisuus jossain siellä

Minulla on hyvä ja kokenut neuropsykologi, jota tapaan kerran viikossa. Hän on suuri tukipilari ja ehdottoman tärkeä henkilö minulle juuri nyt, tässä tilanteessa. Alusta alkaen olen ollut avoimella ja apua vastaanottavaisella asenteella mukana, rakentamassa elämää taas uudelleen. Ja se on kyllä kannattanut ja haluan rohkaista kaikkia siihen, että apua kannattaa ottaa vastaan, silloin kun sitä tarvitsee. Ihminen ei selviä kaikesta yksin.

Avun vastaanottaminen ei ole aivan yksinkertainen juttu, koska on rakennettava luottamuksen silta autettavan ja auttajan välille. Sillan rakentamisen jälkeen on niin vapauttavaa keskustella ja puhua asioista, haasteista ja syvimmistäkin tunteista. Niinpä, luottamuksen siltaa ei rakenneta ihan välttämättä hetkessä. Ja rakentuuko siltaa lainkaan, se onkin sitten aivan oma juttunsa. Minä olen siinä vaiheessa menossa, että olen saanut luottamuksen sillan rakennettua ja yhteistyö toimii. Niinä huonoina päivinä on vapauttavaa ja helpottavaa, kun saa puhua ammattilaisen kanssa. Sen jälkeen on kevyemmät askeleet ja mieli paljon tasapainoisempi. Huomaan silloin, että ajatukset ovat taas oikeilla raiteilla, katseeni on tulevaisuudessa. Silloin minun ei tarvitse esittää niitä miksi kysymyksiä itselleni tai syyllistää suotta itseäni. Saan olla oma itseni ja miettiä sitä, kuinka kiitollinen voin olla, olen tässä ja paljon pahemminkin voisivat asiat olla. 

Elämän laineilla

Auttajia, terapeutteja, hoitajia, ammattilaisia jne. on olemassa sinua varten.  Heiltä saat tukea silloin kun sitä tarvitset, asioiden kanssa ei kannata jäädä yksin. Avoimuudella ja myönteisellä asenteella pääsee eteenpäin monessakin asiassa. Tämän olen itse vuoden aikana kokenut ja saanut todeta. Ja miten ihmeellistä se onkin, että itse olen ollut yhteensä 15 vuotta auttajan rooleissa, työssäni eri tehtävissä. Nyt sitten puhun ja kirjoitan kokemuksista ja ajatuksistani, kun olen tarvinnut apua ja olen autettavana. Tästä haluan kirjoittaa vielä enemmänkin myöhemmin, tähän palataan. 

Huonoina päivinä on hyvä muistaa se tuttu ajatus, että paistaa se päivä risukasaankin. Synkkyyteen ei kannata vaipua. Tässä ajatuksiani sinulle. Loppuun haluan laittaa pari runoa, jotka olen kirjoittanut niinä huonoina päivinä.


Elämän laineilla
toisinaan huojuvassa
tuulessa,
rantakivillä,
syvissä vesissä.
Elämän lanka on ohuehko.
Se saattaa katketa silloin,
kun et itse haluaisi.
Jokin voima
pitää kiinni.
elämässä vaikeilla
hetkillä.
Elämän lanka katkeaa
kun on tarkoitus.
Laineilla
kuljemme täällä. (MG)
_________________________________


Tulevaisuus
jossain tuolla.
Kaukana vastarannalla,
haaveilla
saa ja täytyy.
Onneksi en tiedä,
mitä tapahtuu siellä.
Haaveille on mahdollisuus.
Tulevaisuus
jossain siellä. (MG)Kommentit

Suositut tekstit